Organisatie

1. HISTORIE
De wortels van Schouten Accountants liggen in het jaar 1923. Op zijn zolderkamertje in Rotterdam Pernis richt IJsbrand Schouten op 1 mei van dat jaar zijn eigen boekhoudbureau op.
‘Boekhoudbureau IJ. Schouten’ groeit in de jaren daarop uit tot een respectabel accountantskantoor. In 1972 treden liefst vier heren toe tot de maatschap, die vanaf 1988 de naam ‘Accountantskantoor Schouten’ draagt.

Directie 
Tot 2004 vormen drie daarvan, J. Bosgieter AA (Accountant-administratieconsulent); T. W. van Driel AA en C. Kleinjan AA het gezicht van de organisatie. Die bedient inmiddels een grote en zeer stabiele klantenkring.
Na de pensionering van C. Kleinjan en J. Bosgieter treden achtereenvolgens de heren P. J. Boes AA en A. C. Kleinjan AA tot de vennootschap toe. Samen met T. W. van Driel AA vormden zij tot en met 2016 de directie. Vanaf 1 januari 2017 is T.W. van Driel AA uitgetreden uit de vennootschap en wordt de directie gevormd door de heren P.J. Boes AA en A.C. Kleinjan AA.

Eind 2007 hebben wij ons pand aan de Nijverheidsweg te Rhoon betrokken. Vanaf dat moment draagt ons kantoor de huidige naam, Schouten Accountants.
 

2. WERKWIJZE
Voor de beste dienstverlening willen wij een stabiel contact met u. Daarom bieden wij klanten een vast aanspreekpunt. Onze medewerkers leren u en uw onderneming daardoor kennen. Dat vergemakkelijkt het tijdig bijsturen en signaleren van mogelijke problemen.

Als accountant nemen wij voor u een vertrouwenspositie in. Onze onafhankelijkheid en geheimhoudingsplicht zijn wettelijk verankerd.
Daar maken wij graag optimaal gebruik van. Als een ondernemer en particulier zijn financiën aan ons toevertrouwt, bespreekt hij zijn jaarrekening; aangifte inkomstenbelasting en/of aangifte vennootschapsbelasting daarom telkens met dezelfde vennoot door.
Ditzelfde geldt als u ons bij strategische beslissingen op bedrijfseconomisch/fiscaal gebied om advies vraagt.
Hierdoor bent u zeker van een ter zake kundig en vertrouwd advies.

Onnodig te zeggen dat wij dan ook trots zijn dat vele klanten zich -al tientallen jaren- door ons kantoor laten adviseren en begeleiden. De samenwerking zet zich vaak van generatie op generatie voort...