Blijf op de hoogte

« Terug

Belastingdienst geeft uitstel van betaling aan boeren in verband met droogte

21 aug

De Belastingdienst heeft de droogte van deze maanden aangemerkt als ‘bijzondere omstandigheid’. Voor boeren en tuinders die door de droogte zijn getroffen, en daardoor tijdelijk in liquiditeitsproblemen komen, is het daardoor mogelijk om bij de Belastingdienst uitstel aan te vragen van betalen van inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

De Belastingdienst stelt een aantal voorwaarden aan deze regeling en biedt de mogelijkheid om uitstel van betaling voor een langere periode te krijgen.

Belangrijk voor het krijgen van dit uitstel is dat een accountant, financier of adviseur een verklaring afgeeft. De adviseur moet aannemelijk maken dat:

• het gaat om werkelijk bestaande betalingsproblemen;
• de betalingsproblemen tijdelijk zijn;
• de betalingsproblemen vóór een bepaald tijdstip zullen worden opgelost;
• de onderneming levensvatbaar is.


Boeren en tuinders die uitstel nodig hebben in verband met liquiditeitstekorten kunnen een onderbouwd verzoek indienen bij hun belastingkantoor. De Belastingdienst kan bij het verlenen van uitstel nadere voorwaarden stellen. Een van deze voorwaarden is dat de Belastingdienst kan vragen om zekerheid te stellen voor de nog te betalen belastingen.

Bron: LTO Nederland

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven