Blijf op de hoogte

« Terug

BTW-tarief op diensten aan agrariërs gewijzigd naar 21%

21 aug

Met ingang van 1 januari 2018 is het verlaagde Btw-tarief op diensten aan agrariërs omgezet naar het hoge tarief van 21%.

Het verlaagde BTW-tarief was van toepassing op de volgende diensten aan landbouwers, veehouders, tuinbouwers en bosbouwers:

  1. de diensten door agrarische loonbedrijven;
  2. de diensten door fokinstellingen, instellingen voor keuring en onderzoek en instellingen voor kunstmatige inseminatie, embryotransplantatie daaronder begrepen;
  3. de diensten door boekhoud- en belastingadviesbureaus;
  4. het bewaren, drogen, koelen, ontsmetten, schonen, sorteren en verpakken van goederen welke de in de aanhef bedoelde personen in hun vermelde hoedanigheid hebben voortgebracht of geteeld, alsmede het vervoer van die goederen naar veilingen.

Voor de hierboven genoemde diensten moet met ingang van 1 januari 2018 het btw-tarief van 21% in rekening gebracht worden.

Contractteelt in bijvoorbeeld de bloembollensector blijft onder het verlaagde BTW-tarief van 6% vallen, aangezien dit valt onder ‘het in opdracht opkweken van planten, groenten en dergelijke’. Volgens een besluit van de Staatssecretaris van Financiën is dit belast naar het verlaagde tarief van 6%.

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven