Blijf op de hoogte

« Terug

Vanaf 1 januari 2020 premiedifferentiatie WW naar aard van het contract

10 okt

Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans wordt er vanaf 1 januari 2020 een onderscheid gemaakt tussen de WW-premie voor vaste werknemers en voor flex/oproep medewerkers.

Tot en met 2019 is de WW-premie welke de werkgever verschuldigd is, gebaseerd op de sectorindeling. De premie bestaat uit een premie algemeen werkeloosheidsfonds (in 2019: 3,60%) en een sectorpremie. Deze sectorpremie is voor sectoren met een hoge WW-instroom hoger dan voor sectoren met een lage WW-instroom.
Vanaf 2020 vervalt dit onderscheid in sectoren en is de verschuldigde WW-premie afhankelijk van de aard van het arbeidscontract.

De lage WW-premie van 2,94% is verschuldigd voor werknemers:

  • met een schriftelijke arbeidsovereenkomst;
  • voor onbepaalde tijd;
  • die geen oproepovereenkomst is.

Let op!! Aan alle 3 de voorwaarden moet zijn voldaan. Ook voor werknemers die al lange tijd bij u in loondienst zijn en waarvoor indertijd geen schriftelijke arbeidsovereenkomst is opgesteld, of voor werknemers bij wie een contract voor bepaalde tijd van rechtswege of op initiatief van de werkgever is omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd zonder schriftelijke vastlegging, moet er alsnog een schriftelijke overeenkomst in de loonadministratie worden vastgelegd.

De hoge WW-premie van 7,94% is verschuldigd voor alle overige werknemers.

Indien uw loonadministratie door ons kantoor wordt verzorgd, dan zullen wij op korte termijn contact met u opnemen voor:

  • controle of bij de vaste medewerkers wordt voldaan aan de voorwaarden om voor de lage premie in aanmerking te komen;
  • overleg met u als werkgever om voor de oproepmedewerkers / flex-werknemers (geen vast aantal uren per loontijdvak, geen loon bij geen arbeid) een wenselijke inrichting te krijgen van het arbeidscontract om mogelijk alsnog voor de lage WW-premie in aanmerking te komen.

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven