Blijf op de hoogte

« Terug

Vertraging bij indienen aangiften Inkomsten- en Vennootschapsbelasting 2019

26 mrt

Onze softwareleverancier Kluwer heeft grote problemen met het in orde maken van de software voor de belastingaangifte Inkomsten- en Vennootschapsbelasting 2019. Daardoor loopt het indienen van de aangiften 2019 vertraging op.

Normaliter geschiedt de uitlevering van de software medio februari. Kluwer heeft problemen met de software en tot op heden kunnen er voor het jaar 2019 geen rapporten voor de klant worden gemaakt en ook nog geen aangiften ingediend worden bij de Belastingdienst.

Bericht van Kluwer van 23 maart:
Op dit moment focussen wij volledig op de levering van de uitgebreide fiscale rapportage en het elektronisch berichtenverkeer (EBV), waarmee aangiftes ingediend kunnen worden. Wij werken keihard aan het EBV en streven naar levering later deze week. Wij verwachten dat de fiscale rapportage pas volgende week geleverd kan worden.

Het indienen van de aangiftes levert dus vertraging op. Daarnaast werken wij vanwege de Corona-maatregelen met een kleine bezetting op kantoor en veel vanuit huis, wat ook enige vertraging in de verwerking tot gevolg heeft. Veel klanten willen dat wij de aangifte Inkomstenbelasting 2019 vóór 1 april indienen, maar door de hiervoor geschetste problematiek gaan wij dat dit jaar niet redden. Wij excuseren ons voor het ongemak en vragen uw begrip voor de ontstane situatie.

U zult geen problemen met de Belastingdienst krijgen omdat wij integraal uitstel voor het indienen van de aangiftes hebben tot 1 mei 2021.

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven