Blijf op de hoogte

« Terug

TOGS-regeling ook voor agrariërs met recreatie mogelijkheden

18 apr

De regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) staat sinds 15 april ook open voor agrarische bedrijven die bijvoorbeeld met hun camping of verhuur van vakantiehuisjes omzetverlies lijden.

Multifunctionele landbouwers konden in eerste instantie geen aanspraak maken op de eenmalige tegemoetkoming van € 4.000. LTO Nederland heeft zich er voor ingezet dat de lijst van SBI-codes die toegang geeft tot de regeling werd uitgebreid.

Om in aanmerking te komen voor de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) moeten ondernemers voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn algemene voorwaarden die voor alle ondernemingen gelden en er zijn aanvullende voorwaarden voor bepaalde ondernemingen. Voor agrarische ondernemingen geldt dat als de hoofdactiviteit valt onder hoofdcode 01 Landbouw, jacht en dienstverlening voor de landbouw en de jacht, TOGS alleen mag worden aangevraagd als er een nevenactiviteit is met SBI-code 55.20.1, 55.20.2, 55.30 of 93.29.9. Het omzetverlies moet betrekking hebben op een van deze nevenactiviteiten.

Bron: LTO Nederland

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven