Blijf op de hoogte

« Terug

Uitstel inwerkingtreding Wet Excessief Lenen bij eigen BV

26 mei

In het kader van aanvullende fiscale maatregelen in verband met covid-19 kondigt staatssecretaris Vijlbrief het uitstel van de inwerkingtreding van het wetsvoorstel excessief lenen bij de eigen vennootschap aan.

In september 2018 heeft het kabinet het voorstel Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap aangekondigd met een geplande inwerkingtreding per 2022. Doel van het wetsvoorstel is voorkomen van belastinguitstel door directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s). De kern van het wetsvoorstel is belastingheffing over schulden van de DGA aan de eigen vennootschap die hoger zijn dan € 500.000 (exclusief eigenwoningschulden).

DGA’s die in de aanloop naar de inwerkingtreding van de wet willen aflossen tot in ieder geval de vastgestelde € 500.000 kunnen dit vanwege de crisis op dit moment mogelijk lastiger realiseren. Om DGA’s hierin tegemoet te komen wil het kabinet de inwerkingtreding van de wet met één jaar uitstellen.

Door de inwerkingtreding met één jaar uit te stellen tot 1 januari 2023 hebben DGA's tot en met 31 december 2023 de tijd om excessieve schulden af te lossen of over te sluiten.

Bron: Nieuwsbrief Fiscaal Juridisch Adviesbureau NN

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven