Blijf op de hoogte

« Terug

Concurrentiebeding altijd schriftelijk vastleggen

21 dec

Een concurrentiebeding moet bij verlenging van een tijdelijke arbeidsovereenkomst telkens opnieuw schriftelijk worden aangegaan. Dit heeft het Kantongerecht te Den Bosch onlangs beslist.

Een monteur buitendienst was in 2003 voor bepaalde tijd (zes maanden) in dienst is getreden. In de arbeidsovereenkomst was een concurrentiebeding opgenomen. Na afloop van de arbeidsovereenkomst werd de arbeidsovereenkomst telkens stilzwijgend verlengd. Daarbij werd het concurrentiebeding echter niet opnieuw schriftelijk vastgelegd.
De kantonrechter oordeelt dat bij een stilzwijgende voortzetting van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die door tijdsverloop is geëindigd, een concurrentiebeding in de oorspronkelijke arbeidsovereenkomst komt te vervallen. Bij een verlenging na afloop van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt een nieuwe arbeidsovereenkomst aangegaan. Gebeurt dat stilzwijgend, dan wordt er per definitie niets schriftelijk vastgelegd en daarmee wordt dus niet voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste voor de totstandkoming van een geldig concurrentiebeding, aldus de kantonrechter.
 

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven