Blijf op de hoogte

« Terug

Betaal rente over schuldig gebleven schenkingen!

12 dec

Heeft u uw kinderen geschonken bij notariële akte en bent u het bedrag schuldig gebleven? Zorg er dan voor dat u jaarlijks uiterlijk vóór 31 december rente betaalt over het schuldig gebleven bedrag.

Voor schenkingen gedaan na 1 januari 2010 moet u minimaal 6% rente vergoeden. Voor schenkingen gedaan voor 1 januari 2010 volstaat een rente die op het moment van de schenking als zakelijk kan worden beschouwd. Om discussie met de fiscus te vermijden, adviseren wij u om altijd 6% rente te vergoeden. Gezien het feit dat schenken onder schuldigerkenning veelal wordt gedaan met het oog op estate-planning, moet u ook de rente betaling zien als een belastingvrije overdracht van vermogen van ouders op kind.

Let op dat u de rente daadwerkelijk betaalt en niet verrekend met de vordering! Tevens adviseren wij u om de betalingsbewijzen (dagafschriften) te bewaren waaruit de rente betaling blijkt. Het kan namelijk zijn dat de belastingdienst bij de uiteindelijke successie aangiften u vraagt om aan te tonen dat rentebetalingen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.
 

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven