Blijf op de hoogte

« Terug

Nieuwe regeling uitstel aangifte Inkomstenbelasting

13 sep

Belastingplichtigen die de aangifte Inkomstenbelasting 2012 niet of te laat hebben gedaan en die in de twee daaraan voorafgaande jaren minstens één keer niet of te laat aangifte hebben gedaan, krijgen voor 2013 geen uitstel meer voor het indienen van de aangifte.

Voorbeeld:

Een belastingplichtige wil uitstel voor de aangifte 2013.
• Hij krijgt geen uitstel als hij te laat aangifte heeft gedaan over 2012 en ook over 2011 en/of 2010.
• Hij krijgt wel uitstel als hij op tijd aangifte heeft gedaan over 2012, maar te laat aangifte heeft gedaan over 2011 en 2010.
• Hij krijgt wel uitstel als hij te laat aangifte heeft gedaan over 2012, maar op tijd aangifte heeft gedaan over 2011 en 2010.

Wanneer is de aangifte op tijd? De aangifte is op tijd als deze bij de Belastingdienst binnen is op de inleverdatum. De inleverdatum staat op de aangiftebrief. Heeft een belastingplichtige uitstel gevraagd en gekregen? Dan mag hij natuurlijk later aangifte doen. Op de uitstelbrief staat een inleverdatum. De aangifte is op tijd als deze bij de Belastingdienst binnen is op deze inleverdatum.

Wanneer is de aangifte te laat? De aangifte is te laat als deze niet bij de Belastingdienst binnen is op de inleverdatum die op de aangiftebrief of de brief over het uitstel staat.

Zoals u ziet, wordt het nog belangrijker dat u als belastingplichtige de gegevens voor de aangifte tijdig bij ons kantoor inlevert!

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven