Blijf op de hoogte

« Terug

Belastingdienst wint procedure ongelijke behandeling particulieren in Erfrecht

22 nov

Zoals bekend, liep er een procedure of particulieren in het Erfrecht ongelijk werden behandeld in vergelijking met degenen die ondernemingsvermogen verkregen. Ondernemers hebben, bij overdracht van een onderneming, immers de mogelijkheid om de Bedrijfsopvolgingsfaciliteit toe te passen.

In eerste instantie had de rechtbank Breda geoordeeld dat dit het geval was. Inmiddels lag deze zaak bij de Hoge Raad en had de advocaat-generaal geadviseerd particulieren een vrijstelling van in ieder geval 25% (over de eerste € 1.006.000) te verlenen.

Onze fiscaal medewerker A.C. van der Noll kwam heden ochtend, na telefonisch contact met de Belastingdienst, met de volgende mededeling:

"Vanmorgen sprak ik toevallig een ambtenaar van de afdeling erfbelasting te Rotterdam en deze vertelde mij dat er enige gepaste vreugde op het kantoor heerste. Kennelijk heeft de Hoge Raad deze morgen arrest gewezen en de Belastingdienst volledig in het gelijk gesteld. Geen enkele vrijstelling voor particulieren dus. Wel wacht ik nog op de officiële publicatie van de uitspraak".

Inmiddels is de officiële bevestiging binnen dat de Hoge Raad de Belastingdienst in het gelijk heeft gesteld.

Zie hiervoor ook de volgende link

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven