Blijf op de hoogte

« Terug

Verplichte depotstorting bij gebruik niet SNA gecertificeerde uitzendbureau's

02 jan

Uitzendbureaus die niet zijn gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid (SNA), zijn verplicht om deel te nemen aan de depotservice. Ook moeten bedrijven die personeel van een niet-gecertificeerd uitzendbureau inlenen, 35% van de nota (inclusief btw) op het depot van de uitlener storten.

Als het uitzendbureau niet gebruikmaakt van een depot, kan het daarvoor een verzuimboete van maximaal € 19.500 krijgen. Als de inlener niet de verschuldigde 35% op het depot stort, kan hij een verzuimboete van maximaal € 7.800 krijgen. De Belastingdienst kan beide boetes onafhankelijk van elkaar opleggen.

Daarnaast kan de Belastingdienst de inlener die niet aan zijn stortingsplicht voldoet, aansprakelijk stellen voor onbetaald gebleven loonheffingen en omzetbelasting van het uitzendbureau. De Belastingdienst ka de inlener aansprakelijk stellen voor het bedrag dat hij had moeten storten op het depot. Beide maatregelen (het opleggen van een boete en het aansprakelijk stellen), kan de Belastingdienst naast elkaar toepassen.

Bron: Belastingdienst - Nieuwsbrief Loonheffingen 2014

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven