Blijf op de hoogte

« Terug

Bankloket voor slapende banktegoeden

18 okt

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een loket geopend waar erfgenamen navraag kunnen doen naar slapende tegoeden van overledenen.

U vindt dit loket op www.slapendetegoeden.nl. Er werken 26 partijen mee aan dit loket waaronder alle grote Nederlandse banken. Het loket staat open voor zowel erfgenamen als executeurs maar bij een aanvraag van informatie moet men wel de beschikking hebben over in ieder geval een Verklaring van Erfrecht of een Verklaring van Executele plus een Akte van Overlijden.

Het loket is alleen bedoeld voor gevallen waarin er geen sporen zijn van bestaande girale tegoeden op naam van een overledene, maar wel sterke vermoedens dat er nog tegoeden zouden moeten zijn. Als die vermoedens betrekking hebben op slechts één bank, dan moet met zich rechtstreeks tot die bank wenden.

Wettelijk vervallen slapende tegoeden na 20 jaar aan de bank. De banken die zich bij dit loket hebben aangesloten hebben zich echter verplicht altijd de gevonden tegoeden uit te keren en de wettelijke verjaringstermijn te negeren.

Bron: Accountant (NBA).

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven