Blijf op de hoogte

« Terug

Bonus niet zonder meer in vrije ruimte WKR

20 nov

Veel werkgevers die in 2014 hebben gekozen voor de Werkkostenregeling benutten hun vrije ruimte om belaste loonbestanddelen onbelast aan hun werknemers uit te keren. De Belastingdienst heeft hier actie op ondernomen.

Veel bedrijven willen een bonus aan de werknemer fiscaal onbelast - via de vrije ruimte - bij de werknemer krijgen. Door de vele verzoeken van bedrijven als vooroverleg aan de Belastingdienst is laatstgenoemde op de hoogte van het feit dat de grenzen worden opgezocht. Dit leidt er toe dat de staatssecretaris meegedeeld heeft dat er strengere regels komen voor het uitkeren van een bonus. Er wordt uitgegaan van een verscherpt gebruikelijkheidscriterium. Anderzijds kan de stelling aangehangen worden dat de bonus überhaupt niet in de werkkostenregeling thuis hoort. De bonus is de verdienste van de werknemer zelf en zou normaal tot het brutoloon van hem gerekend moeten worden.

Let op! Vanaf 1 januari 2015 is voor ALLE werkgevers de Werkkostenregeling verplicht van toepassing. Overleg met uw contactpersoon op ons kantoor hoe u de vrije ruimte het beste kunt benutten.

 

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven