Blijf op de hoogte

« Terug

Energie-Investeringsaftrek omlaag in 2017

15 dec

In het pakket van belastingmaatregelen voor 2017 is opgenomen dat de Energie-Investeringsaftrek (EIA) naar beneden gaat. De Eerste Kamer moet nog instemmen met de voorgestelde verlaging.

Wanneer u investeert in bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst, komt u in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek. Met deze aftrek kunt u momenteel 58% van het investeringsbedrag extra in mindering brengen op de fiscale winst. De investering moet dan wel meer bedragen dan € 2.500. Bovendien moet u binnen drie maanden na het aangaan van uw investeringsverplichting, de investering aanmelden bij RVO.nl.

In het voorstel is opgenomen dat het aftrekpercentage voor de EIA in de jaren 2017 tot en met 2021 van 58% daalt naar 54%. Per 1 januari 2017 wordt voorgesteld om te verlagen naar 55%, waarna per 1 januari 2018 en 1 januari 2021 de aftrek nogmaals met 0,5% wordt verlaagd. De aankomende verlaging van het aftrekpercentage voor de EIA kan een reden zijn om uw plannen voor een energiezuinige bedrijfsinvestering naar voren te halen. Gaat u in 2016 hiervoor een investeringsverplichting aan, dan kunt u nu nog profiteren van het hogere aftrekpercentage van 58%.

« Terug

Heeft u een vraag, of wilt u vrijblijvend een afspraak?

neem contact op ››
Scroll naar boven